2 سال قبل در: اخبار, مصاحبه و پوشش خبرییک نظر
دانشگاه میسوری آمریکا طی تحقیقی نشان داد که دوری از آیفون میتواند باعث عملکرد ضعیف تر ذهن و اضطراب فیزیولوژیک شود. در این تحقیق که با عنوان “تاثیر جدایی از آیفون بر عملکردهای ذهنی و فیزیولوژیک و احساسات” منتشر شده است ۴۰ نفر از دارندگان آیفون با یک پازل ساده جستجوی کلمات مورد آزمایش قرار گرفتند. آنتونی آلموند از دپارتمان پزشکی دانشگاه بولومینگتون ایالت ایندیانا، گلن لشنر از دانشگاه اوکلاهاما و راسل کلایتون که خود انجام این تحقیق را بر عهده گرفته و از دانش آموختگان مدرسه عالی جورنالیسم است طی تحقیق فوق به این نتیجه رسیدند که دوری از آیفون در حین حل یک پازل ساده مثل پازل جستجوی کلمات میتواند باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب دارندگان آیفون شود!
علاوه بر این احساس اضطراب و نارضایتی نیز در افراد تحت آزمایش دیده شد. عملکرد ذهنی این افراد در صورت دور ماندن از آیفون خود بسیار ضعیف تر از زمانی است که به آن نزدیک هستند. آقای کلایتون در این مورد اظهار داشت: “نتایج تحقیق ما حکایت از آن دارد که آیفون قادر است تبدیل به بخشی از هویت افراد شود به طوری که جدایی آن از فرد میتواند به احساس کمبود هویت و شرایط فیزیولوژیکی نامساعد بیانجامد.”
قبل از انجام آزمایش فوق به افرادی که قرار بود آزمایش روی آنها انجام شود گفته شد که هدف از انجام آزمایش تست کارکرد یک وسیله بیسیم برای اندازه گیری فشار خون است. بنابراین هیچ کدام از آنها از ماهیت واقعی آزمایش مطلع نبودند. در مرحله اول آزمایش به افراد یک پازل جستجوی کلمات داده شد تا حل کنند در حالی که همه آنها آیفون شان را کنارشان داشتند. در مرحله دوم از افراد خواسته شد که یک پازل جستجوی کلمات دیگر را حل کنند این بار با کنار گذاشتن آیفون هایشان. محققان در هر دو مرحله ضربان قلب و فشار خون افراد تحت آزمایش را تحت نظر داشتند.
در مرحله اول آزمایش پس از گذشت مدت زمان خاصی به افراد تحت آزمایش گفته شد که سیگنال بلوتوث گوشی شان با سیگنال های دستگاه اندازه گیری فشار خون تداخل کرده و باید آیفون هایشان را تحویل بدهند. آنها مجبور بودند ادامه پازل را بدون آنکه آیفون شان در کنارشان باشد حل کنند. در مرحله دوم آزمایش هیچ کدام از افراد آیفون شان را از ابتدا در کنار خود نداشتند و باید پازل را حل میکردند. ضمنا در حین آزمایش آیفون آنها به صدا نیز در می آمد.
نتایج ثبت شده از این آزمایش نشان داد که در زمان دوری از آیفون فشار خون و ضربان قلب افراد افزایش پیدا کرده و توانایی ذهنی آنها برای حل معما کاهش می یابد. آقای کلایتون به دارندگان آیفون توصیه کرد که هنگام انجام کارهایی که به توان ذهنی بالایی نیاز دارند آیفون شان را در کنار خود داشته باشند اما آن را در حالت بیصدا (سایلنت) قرار دهند تا هیچ گونه حواس پرتی برای آنها تولید نکند.
شایان ذکر است که تحقیق مذکور در ژورنال Computer-Mediated Communication منتشر شده و از سوی دپارتمان فناوری ارتباطات در مونترئال کانادا برنده جایزه بهترین مقاله در مجمع آموزش جورنالیسم و ارتباطات جمعی شده است.
گرداوری شده توسط سایت پی سی 20
مقالات پیشنهادی علمی از سایت های مرجع
Identification of knock-down resistance (kdr) mutation in VGSC gene, related to pyrethroids resistance in Iranian Anopheles sacharovi and Anopheles maculipennis
COMPUTATIONAL INVESTIGATION OF FLUIDIC COUNTER FLOW THRUST VECTORING APPLIED TO SMALL ENGINE EXHAUST JET
بهبود خواص مواد بسته بندی با استفاده از کیتوزان
The New Opportunities in the Caspian Region Iran’s Role
تاثیر باد در طراحی شهری پایدار
بررسی لزوم توسعه صنعت گردشگری الکترونیک در ایران
تأثیر سامانه بلوکینگ امگایی بر بارشهای استان اربیل (مطالعه موردی: بارش سنگین 29 می 1998)
همگرایی ژئوپلیتیک آسیای مرکزی و جنوب غرب آسیا (تاکید بر ساخت سازه ژئوپلیتیک جدید با محوریت ایران)
بررسی اثر پوشش نانو کامپوزیت پلی آنیلین/نانو لوله کربنی چند دیواره بر رفتار خوردگی آلیاژ برنج 60Cu-40Zn
حالت های همدوس یک ذره باردار در میدان مغناطیسی یکنواخت
گرداوری شده توسط سایت پی سی 20
- ۹۵/۱۱/۲۲