2 سال قبل در: بررسی اپلیکیشن، بازی و نرمافزار, نقد و بررسی5 نظر
متاسفانه iOS به هر دلیلی(!) از کیبورد فارسی پشتیبانی نمیکند و این برای یک کاربر ایرانی یک نقطه ضعف بزرگ به حساب میآید. البته تا به حال راههای مختلفی برای اضافه کردن کیبورد فارسی به iOS به وجود آمده که برخی به جیلبریک نیاز دارند و برخی دیگر بدون نیاز به جیلبریک کار را انجام میدهند. اما به هر حال هیچ کدام از این راهها صد در صد ایمن نیستند.
خوشبختانه اپل با ارائه iOS 8 این امکان را به توسعه دهندگان داد که برای این سیستم عامل کیبورد کاستوم درست کنند، کیبوردهایی که تقریبا در همه محیط این سیستم عامل قابل استفاده باشد، درست مثل کیبورد اصلی خود اپل برای iOS. همین ویژگی سبب شد تا توسعه دهندگان ایرانی نیز دست به کار شوند و برای iOS کیبورد فارسی طراحی کنند. یکی از همین کیبوردهای فارسی که من در این مقاله به بررسی آن میپردازم Persian Typer است.
بعد از دانلود این کیبورد باید آن را روی آیدیوایس خود نصب کنید. پرشین تایپر در توضیح جزء به جزء مراحل نصب خیلی خوب عمل کرده است. کافی است اپ پرشین تایپر را باز کنید تا به طور کامل و مفصل با مراحل نصب آشنا شوید که البته کار مشکلی هم نیست و در عرض چند ثانیه کیبورد آماده استفاده میشود.
بعد از نصب میتوانید دوباره به اپ پرشین تایپر برگشته و تنظیمات و ظاهر کیبورد را تغییر دهید. کیبورد پرشین تایپر سه طرح مختلف دارد که بر اساس سلیقه خود میتوانید هر کدام را که خواستید انتخاب کنید. علاوه بر این میتوانید فونت کیبورد را هم تغییر دهید. فونتهای موجود برای پرشین تایپر عبارتند از یکان، رویا، سنس و یاقوت که این هم بیشتر سلیقهای است و انتخابش به خودتان بستگی دارد.
حالا دیگر میتوانید از پرشین تایپر با شکل و شمایل مورد علاقه خود استفاده کنید. سرعت تایپ کیبورد پرشین تایپر در اکثر مواقع قابل قبول بود ولی در مراحل تست گاهی اوقات حرف اول کیبورد دیر تایپ میشد و گاهی اوقات هم کیبورد اصلا بالا نمیآمد. در این کیبورد نیم فاصله هم گنجانده شده که برای تایپ فارسی به خصوص برای هشتگ گذاری در توییتر، این نیم فاصله خیلی به درد میخورد.
شاید بتوان گفت مهمترین ویژگی پرشین تایپر، ویژگی پیشبینی کلمات است. در طول مراحل تست این کیبورد، خیلی از اوقات اصلا لازم نبود کلمات را تا انتها تایپ کنم چون پرشین تایپر به خوبی میتوانست پیشبینی کند که من چه کلمهای را میخواهم تایپ کنم. تنها کاری که باید انجام میدادم این بود که روی گزینه مناسبی که پرشین تایپر در اختیارم قرار میداد تپ کنم. البته هر چه بیشتر از پیشبینیهای پرشین تایپر استفاده کنید، پیشبینیها به نحوه تایپ کردن شما نزدیکتر میشوند و در واقع پرشین تایپر از شما یاد میگیرد و کم کم لغاتی که شما استفاده میکنید را به شما پیشنهاد میکند.
البته تمام ویژگی های مثبت پرشین تایپر به همین جا ختم نمیشود. مثلا یکی از مزیتهای این کیبورد این است که با کشیدن انگشت خود به چپ و راست روی کیبورد، میتوانید نشانگر تایپ را جا به جا کنید. امکان اضافه کردن اعراب به کلمات هم در این کیبورد فراهم شده است تا اگر خواستید به کلمهای اعراب اضافه کنید مشکلی نداشته باشید.
متاسفانه این کیبورد هنوز از آیپد پشتیبانی نمیکند، هر چند گروه توسعه دهنده گفته به زودی نسخه آیپد پرشین تایپر منتشر خواهد شد. از این گذشته در این کیبورد همزه جایی ندارد. هر چند در کلماتی که پرشین تایپر پیشبینی میکند میتوان کلماتی را پیدا کرد که همزه دارند ولی در خود کیبورد دکمهای برای همزه طراحی نشده. ضمنا متنهای موجود در اپ پرشین تایپر در آیفون 4S کمی در هم فرو رفته است که احتمالا به این خاطر است که هنوز این اپ با سایز صفحه نمایش آیفونهای کوچکتر هماهنگ نشده است.
نکات مثبت:
– پیشبینی صحیح لغات
– امکان ایجاد تغییر در ظاهر و فونت کیبورد
– امکان تغییر نشانگر تایپ از طریق خود کیبورد
– امکان اضافه کردن اعراب
نکات منفی:
– عدم پشتیبانی از آیپد
– نبودن همزه در کیبورد
– عدم هماهنگی اپ پرشین تایپر با آیفونهای کوچک (آیفون 4S)
– گاهی اوقات سرعت تایپ کم میشود و گاهی نیز کیبورد اصلا نمایان نمیشود!
امتیاز نهایی: ۹/۱۰
نکته: من این کیبورد را روی آیفون 4S تست کردم. اگر شما از مدل دیگری از آیفون استفاده میکنید، نظر خود را در مورد پرشین تایپر برای ما کامنت کنید.
گرداوری شده توسط سایت پی سی 20
مقالات پیشنهادی علمی از سایت های مرجع
مدلسازی رفتار سیلان فلزات نیمه جامد در فرایند تیگزوفورجینگ
آتوماتای سلولی فازی
تاثیرآهن برکیفیت و انبارمانی میوه های هسته دار
تحلیل اگزرژی و بهینهسازی ترمودینامیکی سیکل تولید همزمان توربین گازی
بررسی وضعیت امنیت غذایی مناطق روستایی شهرستان گرگان در شرایط تحریم اقتصادی
بررسی معیارهای تنش شوری در مرحله جوانه زنی برخی ژنوتیپ های کلزا
تست چرخش تک فاز برای تشخیص ناهمگنی فاصله هوایی موتورهای القایی
A new approach to predict thermodynamic properties of oil
به کارگیری شش سیگما و متدلوژی ناب به صورت یکپارچه
آماده سازی بذر، روشی کارا و آسان جهت جوانه زنی موفق گندم در شرایط نامطلوب
گرداوری شده توسط سایت پی سی 20
- ۹۵/۱۰/۱۹