2 سال قبل در: آموزش8 نظر
حالت پرواز (Airplane Mode) تمامی ارتباطات رادیویی (امواج Cellular تلفن همراه)، Wi-Fi، بلوتوث و در کل تمامی عملکردهای بی سیم دستگاه را غیرفعال می کند. اما اکنون تعداد زیادی از هواپیما ها در زمان پرواز خود نیز به مسافران اینترنت Wi-Fi ارائه می دهند و همچنین دسترسی به امواج تلفن همراه (Cellular) نیز ممکن است به زودی در هواپیما ها در دسترس باشد. پس در چه شرایطی باید از حالت پرواز استفاده شود؟
حتی اگر شما نخواهید هرگز با هواپیما سفر کنید، حالت پرواز یک راه سریع برای غیرفعال کردن آن دسته از عملکردهای ارتباطاتی دستگاه خواهد بود که باعث تخلیه ی باتری می شوند. تا زمانی که به ارتباطات بی سیم (امواج تلفن همراه، Wi-Fi و بلوتوث و …) نیازی نداشته باشید، با فعال کردن این حالت می توانید طول عمر باتری دستگاه خود را افزایش دهید.
حالت پرواز چه کاری انجام می دهد؟
از هر دستگاهی که استفاده کنید – یک گوشی اندرویدی، iPhone، iPad، تبلت با ویندوز 8 یا هر چیز دیگر – حالت پرواز عملکردهای سخت افزاری یکسانی را در هر یک از آن ها غیرفعال می کند. این عملکردها شامل موارد زیر می شوند :
Cellular (امواج تلفن همراه) : هرگونه ارتباط دستگاه شما با برج های مخابراتی متوقف خواهد شد. شما دیگر قادر به ارسال و یا دریافت داده ها و انجام کارهایی که به امواج تلفن همراه بستگی دارند، نیستید، اعم از برقراری تماس، فرستادن پیام کوتاه (SMS) و استفاده از اینترنت تلفن همراه.
Wi-Fi : دستگاه شما جستجو برای پیدا کردن شبکه های Wi-Fi موجود در نزدیکی خود و تلاش برای متصل شدن به آن ها را متوقف خواهد کرد. اگر شما به یک شبکه ی Wi-Fi متصل باشید و حالت پرواز را فعال کنید، اتصال شما به آن Wi-Fi قطع می شود.
بلوتوث : حالت پرواز همچنین اتصال بلوتوث را نیز غیرفعال می کند. بلوتوث یک تکنولوژی بی سیم است که اکثر کاربران از آن برای اتصال دستگاه به هدست های بی سیم استفاده می کنند، اما بلوتوث کاربردهای دیگری نیز دارد، مانند اتصال ماوس و کیبرد به دستگاه.
GPS : حالت پرواز همچنین عملکردهای مربوط به GPS (دریافت اطلاعات) و مکان یابی را نیز غیرفعال می کند، البته فقط در بعضی از دستگاه ها. این مورد اندکی گیج کننده و متناقض با موارد قبلی است؛ زیرا در تئوری، GPS کاملا متفاوت با دیگر مواردی است که در بالا گفته شد. دستگاهی که GPS آن روشن است، تنها سیگنال های GPSی که برایش فرستاده می شود را دریافت می کند و سیگنالی را انتقال نمی دهد. با این حال برخی مقررات معین در هواپیما ها بنا به دلایلی استفاده از عملکردهای مربوط به GPS را ممنوع کرده اند.
وقتی حالت پرواز فعال است، اغلب یک آیکون هواپیما در نوار مربوط به اعلان (Notification) ها مشاهده خواهید کرد. این آیکون در دستگاه های اندرویدی، iPhone و iPad در قسمت بالای صفحه ی نمایش نشان داده می شود. اگر حالت پرواز فعال باشد، شما می توانید در طول پرواز با هواپیما – حتی در حین بلند شدن یا فرود – از دستگاه استفاده کنید و لازم نیست که آن را خاموش نمایید.
چرا حالت پرواز ضروری است؟
قوانین و مقررات موجود در بسیاری از کشورها استفاده از دستگاه هایی که سیگنال ها را ارسال و دریافت می کنند، در هواپیما های تجاری منع می کند. یک تلفن همراه معمولی یا یک تبلت مجهز به سیمکارت، در حالت عادی با چندین برج مخابراتی در حال ارتباط و مبادله سیگنال است و تلاش می کند در هر زمان ارتباط خود را با آن ها حفظ کند. اگر برج ها دور بوده و از مکان دستگاه فاصله ی زیادی داشته باشند، تلفن همراه یا تبلت باید سیگنال خود را تقویت کند تا بتواند با برج ها ارتباط برقرار کند. اینگونه ارتباطات می تواند با عملکرد سنسورهای هواپیما تداخل پیدا کند و به صورت بالقوه باعث ایجاد مشکلاتی برای تجهیزات حساس ناوبری هواپیما شوند. به همین دلیل است که این قوانین معین شده اند. اما در واقعیت، تجهزات مدرن بسیار قوی هستند. یعنی حتی اگر ارتباطات گفته شده باعث ایجاد مشکل نیز شوند، هواپیمای شما فقط به خاطر این که تعداد کمی از مسافران فراموش کرده اند که حالت پرواز را فعال کنند، از آسمان سقوط نخواهد کرد!
نگرانی قابل اثبات دیگری که در این باره وجود دارد این است که اگر شما با سرعت بالا در حال سفر با هواپیما باشید، تمامی تلفن های همراه موجود در هواپیما به صورت مداوم در حال اتصال به برج های مخابراتی مختلف خواهند بود و بسته به جایی که هستید، از یک برج به برجی دیگر متصل می شوند. این کار می تواند باعث اختلال در دریافت سیگنال برج ها برای افراد روی زمین شود. به هر حال انجام این کار آنچنان نیز برای شما سودمند نخواهد بود؛ زیرا به دلیل فعالیت زیاد دستگاه برای دریافت سیگنال از برج ها، عمر باتری کم شده و شارژ باتری سریعتر تخلیه می شود و در هر صورت نیز سیگنال مناسبی را دریافت نخواهید کرد.
ذخیره ی باتری
حالت پرواز حتی زمانی که روی زمین باشید نیز برایتان مفید خواهد بود. استفاده از آن یک راه عالی برای ذخیره ی شارژ باتری دستگاه تان است. عملکردها و ارتباطات سیگنالی و بی سیم در دستگاه، مقدار زیادی از شارژ آن را به منظور ارتباط با برج های مخابراتی، جستجو برای شبکه های Wi-Fi مجاور و تلاش برای اتصال به آن ها، انتظار برای دریافت اتصال بلوتوث و یا مکان یابی با استفاده از GPS تخلیه می کنند.
حالت پرواز را فعال کنید و تمامی ارتباطات دستگاه غیرفعال خواهند شد. به یاد داشته باشید که این کار باعث مسدود شدن و عدم دریافت تماس های تلفنی و پیامک (SMS) ها می شود، اما یک روش بسیار عالی برای ذخیره ی باتری دستگاه است تا بتوانید از آخرین درصدهای شارژ باتری خود بهره ببرید. همچنین اگر بخواهید از تبلت فقط به عنوان یک کتاب خوان استفاده کنید، فعال کردن حالت پرواز بسیار کاربردی خواهد بود.
Wi-Fi و بلوتوث می توانند در حالت پرواز فعال شوند
در برخی از هواپیما ها، شبکه ی Wi-Fi وجود دارد. در حقیقت برخی از آن ها به مسافران Wi-Fiی درون پروازی ارائه می دهند که می توان با پرداخت مبلغی از آن بهره مند شد. فعال کردن حالت پرواز همیشه Wi-Fi را غیرفعال می کند. با این حال، در بیشتر دستگاه ها، شما می توانید Wi-Fi را حتی بعد از فعال کردن حالت پرواز نیز روشن کرده و از آن استفاده کنید. سیگنال های مربوط به تلفن (Cellular) هنوز مسدود خواهند بود، اما Wi-Fi قابل استفاده خواهد بود و می توانید از آن برای متصل شدن به شبکه ی Wi-Fiی درون پروازی استفاده کنید.
همچنین برخی از دستگاه ها به شما اجازه می دهند که پس فعال کردن حالت پرواز، اتصال بلوتوث را نیز فعال کنید. مجاز بودن این مورد به شرکت هواپیمایی شما و قوانین نظارتی آن بستگی دارد.
حتی اگر سیگنال های Cellular در هواپیما ها قابل استفاده باشند و اگر هر هواپیمایی به یک Picocell مجهز باشد، باز هم حالت پرواز لازم و ضروری خواهد بود. هواپیما های مجهز به Wi-Fiی درون پروازی، فقط در ارتفاع حدود 10,000 پا می توانند این شبکه ی Wi-Fi را به مسافران ارائه دهند، اما قوانین تصویب شده در FCC فقط در ارتفاع های بالاتر از 10,000 پا اجازه بهره مندی از سیگنال های Cellular را می دهد. حالت پرواز هنوز هم در حین بلند شدن و یا فرود هواپیما ضروری خواهد بود و یا وقتی که بخواهید اندکی از عمر گران بهای باتری خود را ذخیره کنید.
منبع : HowToGeek.com با ویرایش از گویا آی تی
گرداوری شده توسط سایت پی سی 20
- ۹۵/۰۹/۰۴