2 سال قبل در: آموزش, نکته ها و ترفند ها, ویندوز5 نظر
اکثر کاربران با کندی سیستم عامل ویندوز مواجه شدهاند و با آن آشنایی دارند. معمولاً کاربران جهت رفع این مشکل، اقدام به نصب مجدد ویندوز میکنند. اما سوال اینجاست که آیا واقعاً ما همیشه نیاز به نصب مجدد ویندوز داریم؟
عملیات نصب مجدد ویندوز بسیار ناخوشایند است؛ شما میبایست از تمامی اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه نمایید، فرآیند خسته کننده نصب ویندوز را طی کنید، برنامههای مورد نیازتان را مجدد نصب نمایید و در نهایت، اطلاعات خود را بازگردانید. میبینید که چقدر این مراحل آزاردهنده هستند!
چرا ویندوز پس از مدتی کند میشود؟
دلیل اصلی اکثر کاربران هنگام نصب مجدد ویندوز، کاهش سرعت آن است، اما واقعاً چرا ویندوز پس از مدتی کند میشود؟
نرمافزارهای Startup: بسیاری از نرمافزارها هنگامی که بر روی سیستم شما نصب میشوند، جزو لیست برنامههای Startup قرار میگیرند؛ بدین صورت که با هر بار اجرای ویندوز، این نرماقزارها بصورت خودکار اجرا میشوند. لپتابهایی که بصورت کارخانهای همراه با ویندوز اورجینال عرضه میشوند، بدتر دچار این مشکل هستند!
سرویسها و پلاگینها: بعضی از نرمافزارها پس از نصب شدن، گزینههایی را به منوی راست کلیک (Context Menu) اضافه میکنند که این خود باعث کاهش زمان باز شدن منوی راست کلیک است. سرویسها نیز ممکن است همراه با بعضی نرمافزارها نصب شوند که همیشه در پشتزمینه سیستمعامل شما، در حال فعالیت هستند. دقت کنید که سرویسها دارای رابط کاربری نیستند.
بستههای امنیتی سنگین: بستههای امنیتی همانند Norton، اعلب بسیار سنگین هستند و منابع زیادی از سیستم شما را مصرف میکند. شما واقعاً نیازی به بستههای کامل امنیتی ندارید؛ تنها یک آنتی ویروس معمولاً کافیست.
ابزارهای Cleaning: ابزارهایی که در این زمینه در محیط اینترنت با آنها مواجه میشوید، اغلب کلاهبرداری هستند و بجای اینکه کامپیوتر شما را سرعت ببخشند، وضعیت را برایتان بدتر خواهند کرد. توصیه ما استفاده از ابزار رایگان CCleaner بجای سایر نرمافزارهاست که نرمافزاری مطمئن در این زمینه میباشد.
دیگر موارد مزاحم: برنامههایی که از لحاظ کیفیت برنامهنویسی ضعیف هستند، سیستم شما را پر از فایلهای DLL بیفایده و بلااستفاده خواهند کرد. اینگونه نرمافزارها بدلیل نحوه برنامهنویسی غیر حرفهای آنها، پس از حذف شدنشان حتی فایلهایی خود را بصورت کامل پاک نمیکنند.
تولبارهای مرورگرها: تا میتوانید از تولبارها دوری کنید. تولبارها بشدت سیستم و خصوصاً مرورگر شما را سنگین میکنند. تولبار Ask.com یکی از بدترین تولبارهای موجود است که دوری از آن را برای سلامتی سیستمتان توصیه میکنیم!
چگونه از کاهش سرعت سیستممان جلوگیری کنیم؟
برای آنکه سرعت سیستمتان در گذر زمان کاهش پیدا نکند، اتخاذ راهکارهای زیر پیشنهاد میشوند:
تنها نرمافزارهای مورد نیازتان را نصب کنید. از برنامههای سبکی استفاده کنید که به حقوق مصرفکننده احترام میگذارد و سرعت سیستمتان را کاهش نمیدهند.
به پیامهای ظاهر شده هنگام نصب نرمافزارها دقت کنید. بعضی از نرمافزارها در مراحل نصب خود، از شما درخواست نصب تولبار را میکنند که اکثر کاربران بدون توجه به آنها، اقدام به نصب تولبار بر روی مرورگرشان میکنند؛ از نصب تولبارها تا میتوانید، جلوگیری کنید.
نرمافزارهای بیاستفاده را حذف کنید. کافیست که به بخش Control Panel مراجعه کنید و اقدام به Uninstall کردن این نرمافزارها نمایید.
حداقل اکستنشنها و پلاگینها را بر روی مرورگرتان نصب کنید. تعداد زیاد پلاگینها در مرورگرها باعث کندی سیستم و مرورگر میشود، لذا تا جای امکان، از تعداد کمی از آنها استفاده کنید.
از ابزار CCleaner استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم که بطور مستمر و مداوم، استفاده از این نرمافزار را جزو برنامههای خود قرار دهید. این برنامه، تأثیر بسیار قابل توجهی را در کاهش مشکلات سیستم دارد.
در انتخاب بستههای امنیتی دقت کنید. سعی کنید از آنتیویروسهای سبک و قدرتمند استفاده کنید. کاربران ویندوز ۸ حتی نیازی به نصب آنتیویروس ندارند؛ چرا که مایکروسافت نرمافزار امنیتی خود را بصورت پیشفرض در آن گنجانده است.
برنامههای غیرضروری را از Startup بردارید. شما با استفاده از نرمافزار CCleaner، میتوانید اقدام به غیرفعال (Disable) کردن نرمافزارها از لیست Startup خود کنید؛ در اینصورت، دیگر این نرمافزارها هنگام اجرا شدن ویندوز، بصورت خودکار فعالیت نخواهند کرد.
نکتهای برای کسانی که میخواهند نرمافزارهای زیادی را امتحان کنند…
توجه داشته باشید که نصب و حذف نرمافزارها تنها بدلیل اینکه بخواهید آنها را تست کنید، بشدت باعث کاهش سرعت سیستم شما میشود. اگر که واقعاً میخواهید همیشه برنامههای مختلفی را امتحان کنید و پس از آن، اقدام به حذف آنها نمایید، استفاده از ماشینهای مجازی را به شما توصیه میکنیم. نرمافزارهایی همانند Oracle VirtualBox یا VMWare نرمافزارهای مناسبی در این زمینه هستند. نکتهی خوبی که در استفاده از ماشینهای مجازی وجود دارد، عدم دستکاری فایلهای سیستمی شما و در نتیجه، عدم کاهش سرعت سیستمتان را تضمین میکند.
پس چه زمانی میبایست که ویندوز خود را مجدد نصب کنیم؟
اگر که موارد بالا را بهدرستی رعایت کرده باشید، مطمئن باشید که به این زودیها نیاز به تعویض و نصب مجدد ویندوز نخواهید داشت. البته یک استثنا نیز وجود دارد، آن هم ممکن است نیاز باشد که ویندوزتان را به نسخهی جدید بروزرسانی کنید. البته پیشنهاد میشود که همیشه برای بروزرسانی سیستمعامل ویندوز، اقدام به نصب مجدد آن کنید.
اگر درهرصورت ویندوز شما کند شده است و با حذف نرمافزارها نیز این کندی همچنان پابرجا بود، میبایست که کمکم به فکر نصب مجدد ویندوز باشید. بهرحال، نصب مجدد ویندوز، راحتترین راه برای خلاص شدن از دست Malwareهاست و اشکالات سیستمتان را ممکن است در مواردی حتی سریعتر برطرف کند.
توجه باشید درصورتی که سیستم شما بهخوبی در حال کار کردن است، بههیچ وجه نیازی به نصب مجدد ویندوز ندارید؛ حتی اگر یکسال از آن گذشته باشد! این یک نشانهایست که شما کار خود را بهدرستی در حال انجام هستید.
امیدواریم که نهایت استفاده را برده باشید. اگر راهکارها و پیشنهاداتی دارید، خوشحال میشویم که در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید.
منبع
گرداوری شده توسط سایت پی سی 20
- ۹۵/۰۹/۰۱